affiliate marketing
Kennisbank

Hoe werkt Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing is één van de meest geschikte methodes om online geld te verdienen. Je kan affiliate marketing toepassen op diverse manieren, met diverse websites en diverse marketingkanalen. Maar hoe werkt affiliate marketing dan precies?

Waar het in de essentie om gaat is dat jij websitebezoekers en klanten aanlevert, aan andere bedrijven, en dat je hiervoor betaald krijgt. Om het concreet te maken heb ik hieronder een voorbeeld:

Affiliate marketing voorbeeld

Stel; jij hebt een blog gericht op honden. Je schrijft artikelen rondom “beste hondenmand” of “beste hondenvoer”, zodat mensen jouw artikelen vinden via Google. In deze artikelen verwerk je affiliatelinks naar andere bedrijven.

Deze artikelen leveren websitebezoekers op, die dus door kunnen klikken naar een bedrijf dat kattenmanden of hondenvoer verkoopt. Als deze persoon vervolgens een bestelling plaatst, krijg je hier een commissie voor, aangezien deze persoon vanuit jouw website bij hen terecht is gekomen.

In de visualisatie hieronder zie je hoe in grote lijnen hoe affiliate marketing werkt.

affiliate marketing

In een notendop is dat hoe Affiliate Marketing werkt; Je levert websitebezoekers en klanten aan andere bedrijven en hiervoor krijg je betaald.

Aan de slag gaan met affiliate marketing?

Ik zelf zet ook actief affiliate marketing in. Ik ben daarmee gestart nadat ik een online cursus van Jacko Meijaard had aangeschaft, genaamd “Affiliate Marketing Revolutie. Lees mijn ervaringen met Jacko Meijaard en de Affiliate Marketing Revolutie, om meer te weten te komen over deze cursus.

Mijn naam is Boyd van Dongen, oprichter van Reviewjunkie.nl. Ik werk sinds 2013 in de Online Marketing wereld en ik heb de afgelopen jaren veel kennis opgedaan rondom Search Engine Advertising, Search Engine Optimization, Affiliate marketing, E-Mail Marketing, E-Commerce, Social Advertising en het bouwen van websites. Met Reviewjunkie.nl wil ik jou helpen met het maken van de juiste keuzes en jou voorzien van goede informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *